02:52 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 240
  Pratite nas

  Otišao je veliki pesnik čiji opus je obogatio živote različitim generacijama koje su živele na ovim prostorima, složili su se u izjavi za Tanjug dečiji pisac Ljubivoje Ršumović i televizijski voditelj i kompozitor Minja Subota na vest da je preminuo dečiji pesnik Dobrica Erić.

  Dobrica Erić
  © Foto : Časopis Vitez

  Ršumović kaže da je Erić sa pravom imao titulu „Saradnik sunca“, koju su nosili svi koji su bili na tragu stvaralaštva Duška Radovića. 

  „Dobrica je bio jedan od temelja naše kulture, iz čije poezije su deca učila najbolje o životu. Bio je pesnik i pripovedač, vrhunski narator i čovek kojeg su školarci obožavali. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu, a naročito za nas njegove prijatelje“, kazao je Ršumović. 

  Minja Subota je sa velikom tugom primio vest da je preminuo pesnik Dobrica Erić. 

  „Komponovao sam muziku za mnogo njegovih pesama. On je pisao školske himne uz koje su stasavale generacije đaka u Jugoslaviji. Sve svoje stihove je znao napamet i dešavalo se da na školskim priredbama deca traže bis kada bi završio recitovanje svojim pesama. Dobrica je bio jedan od velikana po kojima se naša kultura prepoznaje“, kazao je Minja Subota. 

  Tagovi:
  Dobrica Erić, Ljubivoje Ršumović, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga