00:44 08 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 80
  Pratite nas

  Zbog izuzetnog interesovanja za spektakularnu baletsku predstavu na ledu „Krcko Oraščić“, prvaci ruske škole baleta izvešće je dva puta u Beogradu.

  Pored prvobitnog termina — 7. decembra u 20 časova, počinje prodaja ulaznica za izvođenje „Krcka Oraščića“ na ledu i za termin od 18 časova. Karte su u prodaji na blagajnama Sava Centra, u prodavnicama „Tikets“ i „DDTikets“, kao i onlajn na sajtovima pomenutih prodavnica.

  Na čelu ove baletske trupe se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog „Marinski“ baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

  Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

  U „Baletu na ledu“ su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov i Ljudmila Smirnova. Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije, zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

  Od 1995. godine „Balet na ledu“ iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta, a 7. decembra će dva puta „zalediti“ veliku scenu Sava Centra.

  Tagovi:
  Krcko oraščić, ruski balet
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga