06:40 05 April 2020
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 291
  Pratite nas

  Promocija knjige „Narod na izdavanje“ pisca Milana Ružića biće održana u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, u sredu, 4. decembra, sa početkom u 19 časova.

  O novoj knjizi mladog pisca govoriće akademik Matija Bećković, istoričar Miloš Ković i pisac Vladimir Kecmanović, dok će moderator biti književnica Vesna Kapor.

  © Foto : Iskra
  Autor knjige „Narod na izdavanje“ Milan Ružić

  U recenziji knjige „Narod na izdavanje“ slavni režiser Emir Kusturica je napisao:

  „Jedan od mladih pisaca koji veruje u apostolsko hrišćanstvo, daroviti Milan Ružić ostaje jedan od onih koji pišu i ne misle samo razumom, nego i srcem. Ovom knjigom potvrđuje da su elementi hipostazijskog hrišćanstva prisutni u temama i brigama koje tematski izražava Ružić u svojoj knjizi. Sa mnogo oštroumnih zapažanja, darom „lake ruke“ ispisuje stranice koje plijene rečenicama, ali i čitavim poglavljima koje mire ideju razuma i srca“.

  Emir Kusturica
  © Sputnik / Screenshot
  Emir Kusturica

  Matija Bećković je odavno rekao kako u Ružiću vidi sebe od pre pedeset godina i dodao da će onaj ko pročita njegovu novu knjigu „Narod na izdavanje“ videti kako su počinjali oni koji su daleko dogurali.

  Matija Bećković
  © Sputnik / Dejan Simić
  Matija Bećković

  Sa druge strane, još jedan od najavljenih učesnika promocije, istoričar Miloš Ković, rekao je o Ružiću sledeće:

  Milan Ružić dolazi iz srca prave Srbije, koja je bila, koja jeste i koja će biti. Hrabar i duhovit, ispoveda nepogrešiv i nepromenjiv sistem vrednosti. Podseća na naše velike pretke sa Cera i Kolubare i govori u ime naše dece, onih koji tek dolaze. Sav je izliven od jednog komada, od tvrdog i masivnog materijala. Njegova reč nosi slutnju istinskog smisla, ima snagu proživljenog iskustva i polet prave, autentične umetnosti“.

  Miloš Ković
  © Sputnik / Aleksandar Milačić
  Miloš Ković

  Ova knjiga je objavljena u ediciji „Glasovi“ Službenog glasnika, a urednik je Vladimir Kecmanović, koji je rekao da iako mlad čovek i mlad pisac, Milan Ružić u književnost ulazi stilski suptilno, kao iskusan umetnik, što ga čini retkom zverkom, kojoj valja pratiti trag.

  Vladimir Kecmanović
  © Sputnik / Radoje Pantović
  Vladimir Kecmanović

  Sputnjik je Ružićeve misli objavljivao na svom portalu u ediciji „Naruživanje“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga