01:40 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  1142
  Pratite nas

  Izvesno je da će se publika početkom septembra vratiti u bioskope u Srbiji, ali ostaje pitanje koliki će razmak biti propisan između posetilaca filmskih projekcija, izjavio je Igor Stanković direktor "Kombank dvorane".

  Stanković je naglasio da će republički Krizni štab doneti konačnu odluku o okolnostima u kojima će bioskopi ponovo biti otvoreni za publiku.

  "Krizni štab će doneti odluku da li će distanca između posetilaca bioskopa u samoj sali biti jedno ili dva sedišta. Naravno, porodice, parovi ili ljudi koji zajedno dođu da gledaju film biće u prilici da sede jedni pored drugih, ali sledeća karta će se prodavati sa jednim ili dva sedišta razmaka. Dakle svi koji se ne poznaju biće razdvojeni distancom", rekao je Stanković za Tanjug.

  On ističe da je Sekcija prikazivača i distributera pri Grupaciji za kinematografiju poslala pre desetak dana svim relevantnim donosiocima odluka u Srbiji dopis u kojima se predlažu mere za nastavak funkcionisanja bioskopa u uslovima pandemije.

  "Te mere su usaglašene sa sličnim rešenjima u zemljama Evropske Unije kao što su Francuska, Slovenija, Austrija u kojoj su bioskopi već otvoreni", kazao je Stanković.
  Kako kaže, simbolično će karta za sve projekcije u svim bioskopima koštati 15 centi.

  "To je podsećanje na 1928. godinu kada su u SAD počeli organizovano da prikazuju filmove, a cena karte je bila 15 centi" kazao je Stanković.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga