17:35 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 60
  Pratite nas

  Peto izdanje festivala „Pozorišno proleće“ održaće se na jesen, od 7. do 11. oktobra na sceni Šabačkog pozorišta.

  Selekciju festivala koji se ove godine odigrava pod sloganom „Vreme, otisak, sećanje“, čine najbolje predstave iz državnih pozorišta Srbije, u organizaciji grada Šabca i Šabačkog pozorišta, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

  Festival će otvoriti predstava „Lepa Brena prodžekt“ grupe autora, u režiji Vladimira Aleksića. Sledećeg dana na programu je „Travnička hronika“ po delu Ive Andrića, u dramatizaciji i režiji Nikite Milivojevića, a „Upotreba čoveka“, komad urađen po romanu Aleksandra Tišme i u režiji Borisa Liješevića 9. oktobra.

  Novo čitanje „Nečiste krvi“ u produkciji pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja u režiji Juga Đorđevića, pred publikom je dan kasnije. Predstava domaćina manifestacije, Šabačkog teatra, „Dva viteza iz Verone“ Mie Knežević zatvara festival i igraće se u čast nagrađenih.

  Selektor Festivala je glumac i bivši upravnik Šabačkog pozorišta Zoran Karajić, a predsednik Umetničkog saveta dramski pisac Dušan Kovačević.

  Šabačko proleće“ se prvi put ove godine održava na jesen, sa manjim brojem predstava i ograničenim brojem gledalaca, ali, kako kažu iz direkcije, dogodiće se, uprkos svemu, jer život i pozorište ne smeju da stanu.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga