01:09 03 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 21
  Pratite nas

  Muzički festival „Beogradski Šopen fest“, jedinstvena manifestacija u Srbiji i regionu, koja slavi ime i delo velikog poljskog kompozitora Frederika Šopena, počinje danas koncertima u Skupštini grada i na sceni Kolarčeve zadužbine.

  Pored tradicionalnog obeležavanja 17. oktobra, datuma smrti slavnog kompozitora, tokom dve muzičke večeri, 15. i 16. oktobra, sa duplim koncertima na programu, obeležiće se i važan festivalski jubilej – 30 godina od osnivanja „Šopenijade“, prve Revije talenata na Balkanu, održane u čast „Pesnika klavira“.

  Festival nastavlja misiju promocije mladih zvezda u usponu i renomiranih pijanista. Na „Podijumu mladih“, u Skupštini grada Beograda, danas se predstavljaju dve umetnice na klaviru – Iva Vuković i Anđela Dinić, a u drugom delu koncerta i Marko Stuparević.

  U Kolarčevoj zadužbini sutra nastupaju Miloš Pavlović i Neven Šobajić, poznati stručnoj i široj publici, takođe, sa ostvarenim karijerama solista i predavača.

  BŠF: Oktobarski omaž
  © Foto : BŠF
  BŠF: Oktobarski omaž

  Beogradski Šopen Fest organizuje se u saradnji sa Ambasadom Republike Poljske u Beogradu i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Sekretarijata za kulturu grada Beograda i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga