11:11 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 40
  Pratite nas

  Osmi Festival fotografije „Vizualizator” biće održan od 18. novembra do 5. decembra u Beogradu. Festival će biti otvoren izložbom odabranih radova italijanskog fotografa Stefana de Luiđija, člana prestižne svetske agencije VII.

  Tokom petnaestodnevnog programa festival „Vizualizator” predstavlja domete, kako svetske, tako i domaće fotografske scene i podstiče međusektorsku saradnju. On ujedno aktivira i edukuje publiku, stvarajući festivalsku platformu kroz deset izložbi, pet tribina, šest radionica i prezentacije portfolija.

   

  Fotografija holandske autorke Tare Folo, predstavljena na izložbi u okviru festivala Vizualizator
  Tara Fallaux
  Fotografija holandske autorke Tare Folo, predstavljena na izložbi u okviru festivala Vizualizator

  Učesnici festivala su i Holanđanka Tara Falo, Foto savez Srbije, srpski fotograf Dragoljub Zamurović, Austrijanac Rudolf Strobl, Danac Mads Greve, profesor foto-novinarstva na Danskoj školi za medije i novinarstvo, kao i Norvežanka Linda Burnan Engelbert.

   

  Izložbe i tribine će biti organizovane u Ustanovi kulture Stari grad, Centru za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947”, Kući Đure Jakšića, Galeriji „Progres” i drugim prostorima.

  Fotografija italijanskog autora Stefana de Luiđija, deo izložbe u okviru festivala Vizualizator
  Stefano de Luigi
  Fotografija italijanskog autora Stefana de Luiđija, deo izložbe u okviru festivala "Vizualizator"

  Cilj projekta je promocija fotografske umetnosti, dokumentarne fotografije i medijske pismenosti, naveli su organizatori iz Centra za razvoj fotografije.

  Konkurs Pres foto Srbija

  U saradnji s Udruženjem novinara Srbije, Centar za razvoj fotografije je i ove godine raspisao konkurs za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima „Pres Foto Srbija".

  Konkurs je otvoren do 12. novembra i pravo učešća na njemu imaju svi medijski fotografi, državljani Srbije, koji su fotografije snimili u Srbiji i inostranstvu u periodu od 1. januara 2019. do 1. novembra 2020. godine, kao i strani fotografi koji su fotografije snimili na području Srbije u istom periodu.

  Konkurs prati i izložba odabranih radova, koji će biti izloženi u okviru festivala fotografije „Vizualizator” u periodu od 18. novembra do 5. decembra.

   

  Tagovi:
  izložba, fotografija, festival
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga