05:47 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  11646
  Pratite nas

  Kina je s repertoara povukla film "Monster hunter", pošto je na društvenim mrežama buknula rasprava o sceni dugoj svega 10 sekundi koju su gledaoci doživeli kao rasističku.

  Kompanija koja se pobrinula za lokalnu distribuciju, sarađuje s kineskim vlastima i agencijama kako bi izgladila situaciju i izbacila spornu scenu. Naime, scena koja je uzburkala strasti uključuje azijsko-američkog repera i glumca Dži Au Jenga koji u jednom trenutku svom kolegi podrugljivo kaže: "Pogledaj moja kolena. Kakva su ovo kolena? Kineska".

  To je povezano s rasističkom pesmicom kojom se na igralištima rugaju deci azijskog porekla, a dodatni problem su i lokalni titlovi, prenose "Novosti".

  Ovo je iznenadilo sve uključene u film jer strani filmovi na kineskom tržištu prolaze strogu kontrolu kako bi se ovakve situacije izbegle.

  Inače, film je na kineskom tržištu ostvario solidan uspeh, ali to je brzinski prekinuto nakon izbijanja skandala koji je već ionako narušenu prodaju filma dodatno pogoršalo i u pitanje dovelo dalju distribuciju.

  Tagovi:
  film, Kina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga