21:25 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 760
  Pratite nas

  Na njujorškom Tajms skveru pojavio se veliki bilbord s likom Petra Čajkovskog. Muzički servis „Spotifaj“ objasnio je da je Čajkovski najpopularniji ruski kompozitor izvan granica Rusije, čije melodije svakog meseca sluša 2,8 miliona klijenata te kompanije.

  Bilbord se na Tajms skveru pojavio prošle sedmice.

  „Kada je reč i zimskoj čaroliji i o onome što je bezvremeno, balet 'Krcko Oraščić' često zauzima centralno mesto“, navodi muzički servis.

  ​„Spotifaj“ je saopštio da su među njegovim klijentima posebno popularne melodije iz „Krcka Oraščića“ - „Ples Šećerne vile“ i „Valcer pahuljica“.

  Čajkovski kao autor 'Krcka Oraščića' i 'Labudovog jezera' najpopularniji je ruski kompozitor među slušaocima 'Spotifaja' izvan granica Rusije. Njegov mesečni auditorijum je oko 2,8 miliona ljudi širom sveta“, navedeno je u saopštenju.

  Na servisu je dostupno više od 100 plej-lista s kompozicijama Čajkovskog.

  „U čast kompozitora pripremili smo specijalnu plej-listu "This is Tchaikovsky", na kojoj su pedstvljene neke od njegovih najpopularnijih kompozicija. 'Spotifaj' je naslovnu stranicu plej-liste objavio na bilbordu na Tajms skveru u Njujorku“, navela je kompanija.

  Tagovi:
  kompozitor, Tajms skver, Petar Čajkovski
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga