13:56 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  „Dara iz Jasenovca“, film koji je potresao region (40)
  85175
  Pratite nas

  Popularna filmska platforma IMDb uklonila je mogućnost ocenjivanja filma “Dara iz Jasenovca” Predraga Gage Antonijevića, nakon što je nekoliko dana trajalo nadmetanja državljana Srbije i Hrvatske u davanju najviših i najnižih ocena ovom naslovu.

  Za razliku od drugih ostvarenja, ocenu filma “Dara iz Jasenovca” reditelja Predraga Antonijevića na IMDb više nije moguće ni videti.

  Umesto toga može se pogledati samo 506 recenzija, odnosno komentara na film. Pre nego što je uklonjena ova opcija film je bio ocenjen sa 9,4 od mogućih deset.

  Pretpostavlja se da je glavni razlog uklanjanja ove opcije činjenica da su se Srbi i Hrvati nadmetali i ocenjivali film sa jednom ili deset zvezdica u želji da spuste, odnosno podignu ocenu filma.

  Kampanja spuštanja/dizanja ocene pokrenuta je odmah nakon objave sporne recenzije magazina Varajati koja Antonijevićev film opisuje kao “Film o holokaustu s upitnim namerama” i “tanko prerušenu propagandu, koja cinično koristi holokaust da pogura nativističku agendu”.

  Dara iz Jasenovca
  © Foto : Aleksandar Letic
  Scena iz filma "Dara iz Jasenovca"

  Nije poznato da li će opcija ocenjivanja eventualno biti vraćena.

  Da je tačna informacija oko “rata rejtinga”, govori i podatak da preko društvenih mreža već nekoliko dana kruži poruka kojom se apeluje da se za film glasa najvišim ocenama, jer komšije “uspešno obaraju rejting filma”, preneo je portal Bizlajf.

  Pročitajte još:

  Tema:
  „Dara iz Jasenovca“, film koji je potresao region (40)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga