10:24 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 120
  Pratite nas

  Predstava „Sedmi dan“ u produkciji Kulturnog centra Istočno Sarajevo i Udruženja „Putujući glumac“ premijerno će biti izvedena večeras od 19.00 sati na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

  Tekst predstave je, na osnovu svog istoimenog romana, uradio Goran Vračar iz Istočnog Sarajeva.

  Komad obrađuje tragičan odnos bračnog para u kontekstu ovozemaljskog propadanja, paralelno prikazujući božanski odnos prema svetu koji, čim dospe u ljudske ruke, neminovno biva uništen u svevremenskom muško-ženskom sukobu.

  Plakat predstave Sedmi dan
  Narodno pozorište
  Plakat predstave "Sedmi dan"

  Prateći stvaranje sveta sa jedne i uništavanje porodice s druge strane, predstava postavlja pitanje mogućnosti  odupiranju izazovu života i smrti koji su sveprisutni i sastavni dio svakog živog bića.

  U predstavi igraju Jelica Kovačević, Jelena Velkovski, Predrag Vasić i Aleksandar Lazić, koji je, ujedno,  uradio dramatizaciju i režiju. Autor scenografije je likovni umetnik Borko Močević.

  Predstava je premijerno prikazana u Istočnom Sarajevu  i do sada izvedena u Palama i Zvorniku, a njen život na pozorišnim daskama u Srbiji nastavlja se premijerom u Beogradu i zakazanim gostovanjima 29. marta u Kruševcu, 2. aprila u Novom Sadu, 9. aprila u Čačku, 15. aprila u Nišu i 22. aprila u Ubu.

  Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je tehnički i organizaciono pomoglo realizaciju ovog projekta.

   

   

  Tagovi:
  Istočno Sarajevo, predstava, Narodno pozorište
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga