08:55 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  Piše
  31226
  Pratite nas

  Pre početka emitovanja serije „Porodica“ Bane Ivković mi je poslao poruku, rekao da će gledati seriju i da bi voleo da se upoznamo. Drago mi je što se javio, rado ću se upoznati s njim, kaže za Sputnjik Gordan Kičić koji u „Porodici“ tumači lik ovog visokog funkcionera Socijalističke partije Srbije.

  Gordan Kičić kao Branislav Ivković

  Serija „Porodica“ koja se emituje u nedelji kada se navršava dvadeset godina od hapšenja bivšeg predseddnika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, prati poslednja tri dana zajedničkog života članova porodice Milošević. Prve tri epizode pratilo je blizu dva miliona gledalaca.

  Gordan Kičić kaže da mu je drago što je ova serija pobudila veliko interesovanje kod publike.

  „I oni koji poznaju Baneta Ivkovića i oni koji ga znaju kao osobu iz političkog i javnog života kontaktirali su me“, kaže čuveni glumac.

  Katarina Žutić kao Slavica Đukić Dejanović, Gordan Kičić kao Branislav Ivković i Miloš Timotijević u ulozi Bogoljuba Bjelice
  © Foto : Promo
  Katarina Žutić kao Slavica Đukić Dejanović, Gordan Kičić kao Branislav Ivković i Miloš Timotijević u ulozi Bogoljuba Bjelice

  Delikatna i kontroverzna tema

  Scenario i režiju za seriju „Porodica“ potpisuje Bojan Vuletić, a glumačku ekipu pored Kičića čine Boris Isaković, Mirjana Karanović, Uliks Fehmiu, Katarina Žutić, Tijana Marković, Vuk Kostić, Svetozar Cvetković i drugi.

  „Meni je drago što sam bio deo ove ekipe. Ovaj projekat je od samog početka bio odličan na papiru, a još je bolji u realizaciji, naročito imajući u vidu delikatnu situaciju i kontroverznu temu koja do sada nije predstavljena na televiziji i filmu“, smatra Kičić.

  Uloga Branislava Ivkovića u hapšenju Miloševića

  „Porodicu“, koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja, zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su u događajima učestvovali. Otuda su se i glumci pripremali za uloge proučavajući spise, intervjue, dokumente, radio i video zapise.

  „Istraživao sam kako je Bane Ivković u tom trenutku izgledao, kako se ponašao, kako je govorio. Nisam želeo da moj performans bude imitacija, već da ga maksimalno odbranim i budem uverljiv“, navodi Kičić i dodaje da je uloga Branislava Ivkovića u hapšenju Miloševića bila delikatna.

  Prema njegovom mišljenju, tokom tri dana hapšenja Slobodana Miloševića, Ivković kao funkcioner SPS-a provodi vreme u vili Mir i figurira kao faktor koji smiruje situaciju, koji pomaže da se izađe iz pat pozicije.

  Rekonstrukcija scene pregovora
  © Foto : Promo
  Rekonstrukcija scene pregovora
  Troglava vlast
  „Scenarista i reditelj Bojan Vuletić odlično je postavio priču iz nekoliko perspektiva, prikazao situacije i unutar vile Mir i van nje i to još sa troglavom vlašću koja zaseda u tom trenutku“, tvrdi glumac.

  Iako je i sam indirektno bio učesnik i svedok događaja hapšenja Miloševića, za Gordana Kičića nije bilo prostora za lični doživljaj.

  „Bilo je mesta za dobar posao, tekst i odlično postavljene likove. Drago mi je što smo unutrašnjom snagom uspeli da ih dočaramo“, zaključuje Kičić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga