06:51 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 403
  Pratite nas

  Prihod koji je ostvaren na Večeri poezije Matije Bećkovića krajem prošle godine direktor Zvezdara teatra Dušan Kovačević i pesnik, akademik Matija Bećković danas su u Zvezdara teatru uručili novoizabranom mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju.

  Prihod je namenjen za obnovu Kapele patrijarha Gavrila Dožića.

  "Bećković je 24 puta održao večeri poezije, uvek pred prepunom salom. Zanimljivo je da je od te davne 1997. godine pa do danas interesovanje bivalo sve veće, tako da smo u šali govorili da bi bilo dobro da veče poezije organizujemo na stadionu. Ove večeri su i dokaz da naš narod voli poeziju i pesnike, sa pažnjom ga slušaju mnoge generacije... ", rekao je Dušan Kovačević.

  Izrazio je zadovoljstvo što je mitropolit Joanikije prvi put zvanično u javnosti baš u Zvezdara teatru i što može da mu poželi sve najbolje u njegovom velikom i svetom radu u Crnoj Gori.

  Mitropolit Joanikije
  © Foto : Sputnjiku ustupila Mitropolija crnogorsko-primorska
  Mitropolit Joanikije

  Matija Bećković je objasnio zašto se odlučio da prihod nameni za obnovu Kapele patrijarha Gavrila Dožića u Vrujicima u Morači.

  "Meni je veliko zadovoljstvo i zahvaljujem Dušanu Kovačeviću i Zvezdara teatru što čine da jedan pesnik može da bude čak i dobrotvor", rekao je on.

  Mitropolit crnogorko-primorski Joanikije zahvalio se akademicima i Zvezdara teatru na prilogu koji je prkupljen od ljubitelja poezije.

  "Veče sa Matijom" je tradicionalni dobrotvorni program koji Matija Bećković održava u Zvezdara teatru više od 20 godina. Svih prethodnih godina prihod je darovan onima kojima su pomoć i podrška bili potrebni.

  Tagovi:
  Dušan Kovačević, Vladika Joanikije, Matija Bećković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga