20:36 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  0 510
  Pratite nas

  Na Međunarodnom avio-salonu MAKS 2017, koji će ove godine okupiti učesnike iz više od 25 zemalja sveta, biće predstavljeni mnogi najnoviji prototipovi avio i kosmičke tehnike, kao i rakete, ali i PVO sistemi i oklopnjaci. Sputnjik vam predstavlja neke od najinteresantnijih modela.

  Novi avio-kompleks (MiG-35)

  Glavni događaj avio-salona biće predstavljanje lakog lovca generacije „4++“ MiG-35, koji bi trebalo da zameni svima poznat MiG-29, koji je na dužnosti u ruskoj vojsci. Trenutno se vrše poslednja ispitivanja, a očekuje se da će njegova masovna proizvodnja početi za dve godine.

  Prema rečima direktora korporacije „MiG“ Ilije Tarasenka, novi avion više pripada petoj generaciji nego četvrtoj, a biće opremljen najnovijim naoružanjem i nevidljiv za protivnike.

  Pomoć Specnazu

  Na salonu će biti predstavljen i najnoviji helikopter Mi-171Š-VN, u pitanju je transportna letelica za snage specijalnih operacija. U pitanju je modifikacija osnovnog modela Mi-171 koji se prvi put pojavio 1990. godine. Helikopter će biti u stanju da ponese 13.500 kilograma i da leti brzinom od 280 kilometara na čas.

  Pritom, pod helikoptera je ojačan kevlarom, a opremljen je i uređajima za radiolokacionu borbu.

  Savremeni „kukuruznik

  Još jedna premijera na ovogodišnjem MAKS-u će biti avion sa dva para krila TVS-2DTS koji je konstruisao Sibirski naučno-istraživački institut za avijaciju „S. A. Čapligin“. On je napravljen po programu perspektivnog lakog višenamenskog aviona u okviru Državnog programa razvoja male avijacije Ministarstva za industrijski razvoj Rusije. Ova letelica se može koristiti za prevoz putnika, tereta i u poljoprivredne svrhe. U suštini, TVS-2DTS je zamena An-2 koji je prvi put poleteo 1947. godine. U SSSR-u ona je dobila ime „kukuruznik“ jer se koristila za sejanje kukuruznih polja. U vojno-transportnoj avijaciji Rusije An-2 je jedini predstavnik letelice superlake klase.

  An-2 se još uvek smatra najekonomičnijom i najpouzdanijom letelicom za mala rastojanja. To je jedini avion u svetu koji se za 60 godina proizvodio u desetine varijanti. 

  Begalot operativnog izviđanja

  MAKS 2017 nije mogao da prođe bez demonstracije kopnene vojne tehnike. Na aerodromu u Žukovskom su uvek predstavljani najbolji PVO (S-300, S-400, „Buk“, „Tor“, „Pancir“) i oklopne tehnike (T-90, različite opcije oklopnih transportera, oklopnih automobila).

  „Triton“ je drumsko vozilo sa krilima i tihim propelerom koje može da se kreće u vodi, vazduhu i zemlji.

  Tagovi:
  MAKS 2017
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga