10:26 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  0 670
  Pratite nas

  U Rusiji je počelo testiranje novog kopnenog sistema za radio-elektronsko ratovanje (REB) koji će zameniti stanice za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 2“ i „Krasuha 4“, rekao je za Sputnjik na avio-salonu MAKS 2017 savetnik prvog zamenika preduzeća „Radio-elektronska tehnologija“ Vladimir Mihejev.

  Radi se o testiranju sistema REB za sprečavanje pretnji vazdušno-kosmičkog napada. Ovaj sistem razvija kompanija „Radio-elektronska tehnologija“.

  „Počeli smo da testiramo novi perspektivni kopneni sistem za radio-elektronsko ratovanje, koji je namenjen blokiranju pretnje od vazdušno-kosmičkog napada. To jest, to je sistem koji će zameniti sisteme ’Krasuha 2‘ i ’Krasuha 4‘, iako se sa njima još uvek nećemo rastati. Za njih smo pripremili program ozbiljne modernizacije“, rekao je Mihejev.

  Stanica za radio-elektronsko ratovanje „Krasuha 4“ namenjena je suprotstavljanju avionskim radarima udarne, izviđačke i bespilotne avijacije uslovnog neprijatelja. Mogućnosti širokopojasne stanice za ometanje omogućavaju efikasnu borbu sa svim modernim radarima koji se koriste na različitim tipovima aviona.

  Slično:

  Rusija zatvorila radarski štit
  Ako se ostvari ovaj plan, Rusija će postati bukvalno neosvojiva
  Tagovi:
  radio-elektronsko ratovanje, Krasuha 4, Krasuha 2, radarski sistem
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga