13:53 24 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  0 930
  Pratite nas

  Međuresorna komisija potpisala je akt o serijskoj proizvodnji pištolja „Udav“, a dokument je već odobren od strane ruskog Ministarstva odbrane, saopštio je industrijski direktor klastera za naoružanje kompanije „Rosteh“ Sergej Abramov.

  Pištolj je dobio oznaku „01“.

  Zamenik generalnog direktora Centralno naučno-istraživačkog instituta precizne industrije (CNIITOČMAŠ) Mihail Levšunov izjavio je da će sledeći korak biti uvođenje u sastav naoružanja ili odluka o njegovoj primeni u vojsci.

  Automatski pištolj „Udav“ kalibra devet milimetara u potpunosti je ruski proizvod, jer je sastavljen od komponenti ruske proizvodnje.

  Kapacitet okvira je 18 metaka, što je za deset više od kapaciteta okvira pištolja „Makarov“. „Udavu“ odgovara sva municija 9×21 milimetara: traser metak, oklopno-probijajući i ekspanzivni metak. Osim toga, specijalno za njega izrađene su dve najnovije vrste patrona: podzvučni i metak sa većom probojnom moći.

  „Udav“ će se proizvoditi u tri verzije: za vojnu namenu, za specijalne snage i za civilno tržište.

  Taktičke i tehničke karakteristike civilne verzije pištolja omogućiće „Udavu“ da se takmiči sa brendovima streljačkog oružja kao što su Colt, Walther, Heckler&Koch, Glock, Browning i CZ. Ova verzija se može pojaviti već 2020. godine.

  Tagovi:
  pištolj "Udav"
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga