03:53 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  21675
  Pratite nas

  Obezbeđivanjem novih helikoptera, naša vojska će imati dovoljne snage za odvraćanje od agresije na našu zemlju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije, među kojima su i ruski Mi-35.

  „Srbija ovo nikada nije imala“, naglasio je Vučić i čestitao Vojsci Srbije i građanima, rekao je Vučić.

  Istakao je da su nabavljeni najmoderniji jurišni helikopteri Mi-35, za koje kažu da teško da imaju premca u svetu, i zahvalio ruskim prijateljima što nam pomažu da ih sklopimo.

  Vučić je dodao da javnost može da vidi na tim helikopterima i opremu i rakete, topove od 23,4 milimetara, vođene i nevođene rakete i drugo.

  Predsednik je naveo da helikopteri Mi-17 mogu da dejstvuju i u slučaju požara, kao i da te letelice mogu da prevoze specijalce za desante.

  Kako je rekao, poslednji od helikoptera H-154 su stigli pre nekoliko dana.

  „Naši vojnici ne žive samo za plate“, istakao je Vučić i dodao da te plate iz godine u godinu rastu.

  Kako je rekao, pripadnici naše vojske su uvek živeli za svoju Srbiju i za ono na čemu rade.

  „Mislim da nikada nismo imali ovoliko helikoptera, jedino u vreme bivše Jugoslavije smo mogli da kažemo da imamo toliko modernu i ubojitu eskadrilu helikoptera kao danas“.

  Vučić je istakao da to nije tako zato što njegovi prethodnici nisu voleli Srbiju, već zato što je zemlja rešila pitanje javnih finansija zahvaljujući teškim reformama.

  „Kada pogledate kako mašine izgledaju, jasno je zašto kažu da su strah i trepet i zašto ih nazivaju đavoljim kočijama. One za nas to nisu, već da čuvaju naše nebo“, rekao je Vučić i dodao da je srećan i ponosan što su u sastavu Vojske Srbije.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga