23:48 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  21160
  Pratite nas

  Nedavne satelitske fotografije poligona „Tonopa“ američkog ratnog vazduhoplovstva u Nevadi prikazale su desetak neidentifikovanih letelica. Moguća objašnjenja su razna, ali baza je poznata po tome što je dom za avione iz „Oblasti 51“, o čemu Pentagon i dalje škrto iznosi detalje.

  Satelitske fotografije snimljene 6. decembra ujutro pokazuju najneobičniji prizor: 12 neobičnih objekata koji stoje ispred isto toliko hangara u delu baze koji se retko koristi i o kojem se malo zna. Ovaj nivo aktivnosti u „Tonopi“ podjednako je neobičan kao i izgled nepoznate letelice, koja nije bila primećena ni pre ni posle, izvestio je portal „Drajvs Tajler rogovaj“, koji je otkrio letelice.

  Satelitska slika „Tonopinog“ poligona u Nevadi snimljena je 9. decembra 2019. godine i prikazuje 12 misterioznih objekata
  Poboljšana slika 12 misterioznih objekata na poligonu „Tonopa“ 9. decembra 2019

  „Tonopa“ se nalazi na severnoj ivici „Testirnog i trenažnog poligona Nevada“, kao deo većeg kompleksa vazduhoplovnih baza „Nelis“ koji obuhvata zloglasnu „Oblast 51“. Ovde je testirano i skladišteno mnoštvo najtajnijeg i tehnološki najkompleksnijeg oružja u SAD, uključujući i atomsku bombu, lovca F-117 „najthok“ i njegov eksperimentalni primerak, i niz visokotehnoloških špijunskih aviona, tako da je zapažanje nečeg novog i neobjašnjivog možda i očekivano.

  U stvari, nekoliko zvanično povučenih F-117 i dalje leti iz baze. Verovatno se koriste za radarske testove za profiliranje kako bi poboljšali Pentagonovo razumevanje stelt tehnologije. Međutim, „Rogovaj“ brzo odbacuje ideju da bi ti misteriozni objekti mogli biti avioni „najthok“, jer su oni obično smešteni na drugom mestu u bazi i nikada nisu bili toliko brojni.

  Neke druge opcije uključuju stelt dronove poput „Lokid Martin RK-170 Sentinel“ ili neku nepoznatu letelicu. „Rogovaj“ napominje da, s obzirom na to kako senke padaju preko slike i uzimajući u obzir nisku trometarsku satelitsku rezoluciju, moguće je da objekti samo delimično vire iz hangara. Moguće je da su to i velika vozila koja se koriste i za simuliranje protivničkih sila. Mada, zagonetno je i to što su raspoređeni po obrascu.

  Ako su veći avioni čiji su prednji delovi štrčali iz hangara, to bi mogao biti glavni znak da su to neimenovane bespilotne letelice, koje rešavaju probleme sa satelitskim vezama, kako bi mogle da lete na daljinu, napominje „Rogovaj“.

  U prošlosti su satelitski snimci bili zamagljeni, što je „Rogovaj“ primetio 2018. godine, kada je na fotografiji „Tonopa“ profil aviona namerno sakriven. To može dovesti do incidenta u nacionalnoj bezbednosti, kao kada su „Guglove mape“ u februaru odale tajne tajvanske lokacije za vazdušnu odbranu.

  Tagovi:
  oblast 51, misterije, Vazduhoplovstvo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga