14:51 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  0 760
  Pratite nas

  Rusija je počela proizvodnju protivvazdušnih raketnih sistema S-400 za Indiju, saopštio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

  „Rusija će isporučiti S-400 Indiji u roku predviđenom ugovorom. Generalno, sve obaveze koje su strane preuzele na sebe, uključujući i plaćanje, ispunjavaju se u potpunosti. Takođe, u toku su radovi i na izgradnji centra za obuku u Indiji“, naglasio je on.

  Početkom oktobra 2018. godine Rusija i Indija su zaključile ugovor o isporuci sistema S-400. Pet pukova najnovijih protivvazdušnih raketnih sistema biće isporučeni Nju Delhiju za 5,43 milijarde dolara. Ovaj posao nazvan je najvećim u celoj istoriji „Rosoboroneksporta“ (Ruske državne kompanije za uvoz i izvoz proizvoda vojne i dvostruke namene). Završetak isporuke predviđen je u prvoj polovini 2025. godine.

  S-400 „Trijumf“ je ruski protivvazdušni raketni sistem dugog i srednjeg dometa, predviđen za uništavanje svih savremenih i budućih sredstava za vazdušno-svemirske napade.

  Ugovori za isporuku S-400 su, osim sa Indijom, potpisani i sa Turskom i Kinom. Mogućnost kupovine ovih sistema razmatra i Irak.

  Protivraketni sistem S-400 Trijumf S-400
  © Sputnik
  Protivraketni sistem S-400 "Trijumf"
  Tagovi:
  S-400 „Trijumf
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga