03:15 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  34148
  Pratite nas

  Na snimku koji slavi „Skank vork“ elitnu diviziju zaduženu za tajna istraživanja i razvoj, nalaze se uglavnom kompjuterski „proizvedeni“ prototipovi aviona, uz problematični F-35 lobac bombarder, jedini postojeći tip borbenog aviona.

  Američka korporacija „Lokid Martin“ koja se bavi vazduhoplovstvom, svemirom, odbranom i razvojem novih tehnologija objavila je promotivni video kojim se simulira vazdušni napad na rusko naoružanje.

  U više od polovine promotivnog videa prikazuju se udari „Lokidovih“ aviona na ruski S-400 protivvazdušni sistem i mobilni interkontinentalani balistički sistem TopoLJ-M, dok glas spikera priča o „neprekidno rastućim pretnjama za američku bezbednost“.

  Novi „Lokidov“ video posvećen je naprednim razvojnim programima proizvođača oružja, poznatim kao „Skank vorks“, elitnoj diviziji zaduženoj za tajna istraživanja i razvoj.

  Čini se da su videu uglavnom prikazuju koncepti novih mašina dok je jedini postojeći avion problematični F-35 džet.

  S-400, koga NATO naziva SA-21 Grouler, jedan je od najnaprednijih antiraketnih sistema izazavao je veliku zabrinutost Vašingtona kad su Turska i Indija odlučile da ga kupe.

  Topol-M, koga postepeno zamenjuje noviji Jars sistem, jedan je od najnovijih ruskih sistema interkontinentalnih balističkih raketa. Obično nosi jednu nuklearnu bojevu glavu snage 800 kilotona što je 40 puta destruktivnija snaga od bombe bačene na Nagasaki 1945.

  Tagovi:
  s 400, naoružanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga