19:57 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  0 1424
  Pratite nas

  Kineska narodna oslobodilačka vojska mornarice (PLAN) započela je ugradnju novih turbo-agregata na svoje ratne brodove. Sa četiri puta većim kapacitetom od postojećih elektrana, novi generatori će omogućiti da se primene i nove tehnologije poput elektromagnetnih katapulta i projektila velike brzine koji se baziraju na elektromagnetnom pogonu.

  Istraživački institut Kineske državne brodogradnje 704 objavio je nedavno da su njegovi agregati snage 20 megavata počeli da rade. To je dovoljno struje za osvetljenje grada od 15.000 stanovnika. U najavi nisu navedena imena novih proizvođača ili podatak na koje su brodove instalirani.

  Izuzetno povećan izlaz električne energije biće koristan za brojne nove tehnologije koje Peking planira da instalira na svojim ratnim brodovima narednih godina.

  Kina testira upotrebu elektromagnetnog projektila u svojoj mornarici od 2017. godine. To oružje koristi elektromagnete za ubrzavanje metalnog puža do neverovatnih brzina. Umesto da se oslanja na eksploziv za uništavanje cilja, čista sila udara oslobađa ogromnu energiju, zbog čega se ti projektili nazivaju „oružjem kinetičke energije“.

  „Global tajms“ napominje da turbo generatori omogućavaju upotrebu napredne integrisane električne pogonske tehnologije, koja u osnovi pretvara brodove u džinovska hibridna gasno-električna vozila.

  Najavljivani kineski nosač aviona tipa 002 imaće takođe elektromagnetni sistem za lansiranje na vazduhoplovima sa fiksnim krilima, što će zahtevati ogromnu snagu.

  Pročitajte i:

  Tagovi:
  elektromagnetno oružje, oružje, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga