09:37 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  12121
  Pratite nas

  Deset oklopnih borbenih vozila „Miloš 4x4“ danas je zvanično predato pripadnicima 72. brigade za specijalne operacije.

  Prijemu novih vozila prisustvovali su potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

  Stefanović je istakao da je reč o savremenim borbeno oklopnim vozilima, koja su proizvod domaće pameti i domaće industrije, a došla su u jednu od najelitnijih vojnih jedinica celog sveta.

  „Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“, rekao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.
  Ministar odbrane Nebojša Stefanović.
  Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije.
  Nebojša Stefanović: „Stigla su u prave ruke, ruke jedinice koja je kadra da izvrši svaki zadatak u zaštiti Srbije“.

  On je istakao da će nova vozila znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

  Najavio je da se nastavlja opremanje Vojske Srbije, jer je cilj da naša armija bude, ne samo najsnažnija u regionu, već i jedna od najmoćnijih, u skladu sa svojom veličinom.

  „Ulagaćemo u vozila poput 'Lazara', 'Miloša' i 'Malog Miloša', a tokom godine očekujemo i nove 'Nore'“, rekao je Stefanović koji je izrazio zadovoljstvo što se domaće komanije, poput „Jugoimporta SDPR“, trude da vozila koja proizvode budu u rangu sa najboljim svetskim vozilima.
  Oklopna borbenih vozila „Miloš 4x4“
  Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije
  Stefanović: Nova vozila će znatno doprineti jačanju jedinica, kako bi one i dalje bile najčvršći stub odbrane i bezbednosti naše zemlje.

  Stefanović je poručio i da će se tokom godine, osim investiranja u novu opremu i balističku zaštitu, nastaviti sa ulaganjima u standard vojnika.

  „Hoćemo da pripadnici naše vojske imaju bolje plate, da imaju pravo na subvencionisane stanove i da svi zaposleni u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane osete podršku države. Oni to zaslužuju, jer rade važan i odgovoran posao i danonoćno se bore da zaštite svoju zemlju i osiguraju njenu stabilnost“, rekao je ministar odbrane.

  Major Aleksandar Milovanović opisao je višenamensko borbeno oklopno vozilo „Miloš 4x4“ kao vozilo koje prati svetske trendove u razvoju savremenih sredstava i istakao da je zadovoljstvo imati ga u svom sastavu, jer omogućava mobilnost, efikasnost, zaštitu i u rangu je sa vozilima savremenih specijalnih jedinica u svetu.

  Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.
  Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije
  Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije.

  On je naveo da će uvođenjem „Miloša“ u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ i 72. brigada za specijalne operacije.

  Pripadnici bataljona imali su priliku da na poligonima spoznaju performanse novog borbenog vozila i da se uvere u njegovu vatrenu moć, visok nivo balističke zaštite i izuzetne manevarske sposobnosti, u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

  Major Milovanović je dodao da je to vozilo namenjeno za izviđanje, protivterorističku, protivgerilsku borbu, kontrolu teritorije i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije, prenosi Tanjug.

  Oklopno borbeno vozilo „Miloš 4x4“
  Jovo Mamula, Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Srbije
  Uvođenjem „Miloša“ u naoružanje značajno biti unapređene operativne sposobnosti Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“ i 72. brigada za specijalne operacije.

   

  Tagovi:
  Nebojša Stefanović, borbeno vozilo, Vojska Srbije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga