05:19 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Naoružanje
  Preuzmite kraći link
  22133
  Pratite nas

  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora Ministarstva odbrane sa preduzećem „Jugoimport-SDPR“ za nabavku oklopnih borbenih vozila 8x8 „Lazar 3“.

  Ministar Stefanović istakao je da se nastavlja opremanje vojske sredstvima nove generacije domaće proizvodnje i da je reč o ugovoru u vrednosti od 3,7 milijardi dinara.

  Ministar Stefanović obišao je proizvodne pogone „Borbenih složenih sistema“ u Velikoj Plani u kojima se radi na izradi „Lazara“, „Nore“ i „Miloša“, gde su mu predstavljeni ključni segmenti u procesu proizvodnje, rezultati rada i planovi za dalju proizvodnju.

  Prema rečima ministra odbrane, u jedinicama Vojske Srbije za nekoliko nedelja naći će se i novi „Miloši“.

  „Radujemo se jer vidimo napredak, vidimo da se ugovorne obaveze ispunjavaju i da ćemo do kraja godine imati veći broj i 'Miloša' i 'Lazara' u našem sastavu. Zahvalio bih se svima iz 'Jugoimporta''ž i iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i svim radnicima ove fabrike koji su u prethodnom periodu naporno radili na razvijanju ovih vozila i njihovom ulasku u serijsku proizvodnju“, rekao je Stefanović i najavio da očekuje i novine za predstojeći sajam „Partner“.
  Nabavka novih „Lazara 3“ za Vojsku Srbije
  Ministarstvo odbrane Srbije
  Ministar Stefanović obišao je proizvodne pogone „Borbenih složenih sistema“ u Velikoj Plani.

  On je istakao i da se kontinuirano opremanje vojske, kao i investicije u domaću pamet i domaću industriju nastavljaju.

  Kako je istakao, nema jake Srbije bez njene jake vojske i zato investiramo novac u njeno opremanje, s ciljem da ona bude faktor odvraćanja i kadra da štiti svakog građanina i našu otadžbinu.

  Direktor „Jugoimporta SDPR“ Jugoslav Petković istakao je da je reč o nastavku onoga što je rađeno prethodnih godina, kao i da je serijska proizvodnja odmakla daleko.

  Nabavka novih „Lazara 3“ za Vojsku Srbije
  Jovo Mamula, Ministarstvo odbrane
  Nastavlja se opremanje vojske sredstvima nove generacije domaće proizvodnje.

  Prema njegovim rečima, u pogonima je proces rada dobro organizovan i ide u dobrom smeru.

  „Očekujemo već da za 'Partner' pokažemo, ako epidemiološka situacija bude to dozvoljavala, i neke novitete, i što se tiče točkaša, i što se tiče raketnog programa“, najavio je Petković.

  Ugovor o kupovini „Lazara“ potpisali su pukovnik Aleksandar Cakić iz Uprave za nabavku i prodaju Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i pomoćnik direktora JP „Jugoimport-SDPR“ Aleksandar Lijaković, prenosi Ministarstvo odbrane.

  Nabavka novih „Lazara 3“ za Vojsku Srbije
  Ministarstvo odbrane Srbije
  I haubica Nora se proizvodi u Velikoj Plani
  Tagovi:
  Vojska Srbije, lazar 3
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga