09:02 22 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Nauka
  Preuzmite kraći link
  0 315
  Pratite nas

  Video postavljen na Jutjub, u kom se vide tri neidentifikovana leteća objekta (NLO) kako napuštaju Zemljinu atmosferu, a potom optužuje NASA za nameran prekid video-prenosa sa Međunarodne svemirske stanice (MSS), zapalio je internet.

  Video koji je nazvan „Misterije NLO: NLO, anđeli ili biološka bića uočena kako napuštaju Zemlju“ nadvodno je snimak video-prenosa sa MSS.

  Snimak tri svetleća objekta, u kombinaciji sa sumnjivim „problemima sa kamerom“, doveo je do toga da sada mnogi tvrde da imamo „definitivni dokaz“ postojanja vanzemaljaca.

  Ima i onih koji idu još dalje i tvrde da je to dokaz pokušaja američke vlade da zataška postojanje misteriozne vanzemaljske vrste.

  Ipak, istina je možda znatno manje uzbudljiva.

  Na snimku se vidi mala mrlja svetlosti kako izlazi iz atmosfere i još dve koje je slede. Potom se snimak prekida, a na ekranu se pojavljuje poruka: „Molimo vas za strpljenje. Eksperiment posmatranja Zemlje u visokoj rezoluciji menja kameru, ili imamo privremeni gubitak signala sa Međunarodne svemirske stanice“.

  Ove mrlje svetlosti mogle bi da budu nekakvi vanzemaljski posetioci koji su baš u tom trenutku napuštali čajanku u Rozvelu, ali postoje i alternativna objašnjenja.Možda se radilo o svetlosti satelita, svemirskom otpadu, možda su to prosto bile smetnje u snimku ili čak odsjaji sunčeve svetlosti.

  Međunarodnoj svemirskoj potrebno je nešto manje od 93 minuta da obiće Zemlju, a kreće se 27,600 km/č, tako da ne bi bilo neverovatno da naleti na neku od ovih pojava. Iako MSS snima 24/7, često se menja kamera sa koje se pušta prenos, dok se ponekad dešava i da se prenos potpuno prekine.

  Novi video pojavio se približno nedelju dana nakon što su „lovci na NLO“ tvrdili da su pronašli piramide na Marsu, dokazujući da je ta planeta nekada bila naseljena. Naučnici, međutim, smatraju da se radi o objektu veličine automobila.    

  Tagovi:
  Međunarodna svemirska stanica, MSS, NLO, vanzemaljci, snimak, MSS
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga