09:42 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Međunarodna svemirska stanica

  Porođaj u svemiru za šest godina — realnost

  CC0
  Nauka
  Preuzmite kraći link
  0 016

  Ideja o porođaju u svemiru možda zvuči kao zaplet iz najnovijeg naučnofantastičnog filma, ali naučnici smatraju da bi to za šest godina moglo postati realnost.

  Kompanija „Spejs lajf oridžin“ objavila je da planira da porodi prvu bebu u svemiru 2024. godine i da za to traži volontere, preneo je britanski „Miror“.

  Direktor i osnivač kompanije Kis Mulder kaže da ukoliko čovečanstvo planira da postane multiplanetarna vrsta, mora da nauči kako da se razmnožava u svemiru.

  Kompanija tvrdi da će stvoriti „svemirski inkubator“, koji će biti poslat u orbitu 2021. godine i nosiće jajne ćelije i spermu.

  Kada se nađu u svemiru, embrioni će početi da se razvijaju, iako detalji o tome kako će se sve odvijati još nisu jasni. Nakon četiri dana, inkubator će se vratiti na Zemlju i prava trudnoća i rođenje će se odigrati. Kompanija planira da 2024. godine porodi prvu bebu u svemiru.

  Prema rečima portparola firme, tokom misije koja će trajati između 24 sata i 36 sati, žena će se poroditi izvan Zemlje, u pratnji treniranog, visokokvalitetnog medicinskog tima, preneo je Tanjug.

  Pažljivo pripremljen i nadgledan proces će preduprediti sve moguće rizike, rekao je portparol kompanije.

  Tagovi:
  porođaj, svemir
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga