11:32 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Nauka
  Preuzmite kraći link
  0 427
  Pratite nas

  Borba za život u svetu životinja često je veoma dramatična, što pokazuje i poslednje otkriće naučnika. Oni su zabeležili primer da je riba progutala jegulju, a ona je pokušala da probije sebi put iz njenog stomaka.lj

  Naučnici su po prvi put pronašli dokaz da harlekin jegulja, koja živi u tropskim i toplim morima širom sveta, pokušava da se oslobodi iz stomaka ribe koja je proguta tako što šiljatim repom pokušava da probije sebi put kroz ribin stomak, objavio je „Sajens alert“.

  Naučnici su u svom istraživanju ispitivali 11 primeraka riba ulovljenih u vodama oko Australije i čak u sedam su našli mumificirana tela jegulja koje su pokušale da se probiju kroz telo svojih dželata.

  Kada počnu da se probijaju iz stomaka, iako imaju ekstremno tvrd i šiljat rep, jegulje se uglavnom zaglave i mumificiraju, dok ribe nastave da žive normalno, tvrde naučnici.

  Naučnici razmatraju i mogućnost da i jegulje nastave da žive ovako, parazitirajući na ribi koja ju je progutala, ali za sada nemaju dokaza za to, premda su nađeni ne samo mumificirani, već i živi primerci harlekin jegulja u ribama.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  istraživanje, okeani, ribe
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga