03:49 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 291
  Pratite nas

  Otadžbinski kongres radikala održan u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne. Za predsednika stranke ponovo izbran Vojislav Šešelj, koji je bio i jedini kandidat.

  Srpska radikalna stranka održala je deveti kongres stranke, na kom je za predsednika ponovo izabran Vojislav Šešelj, koji je bio i jedini kandidat.

  Šešelj je sa ovoga skupa poručio da u decembru očekuje opšte izbore u Srbiji, kao i da su radikali spremni da osvoje vlast.

  On je, govoreći o zahtevu za njegov povratak u Haški tribunal, dodao da je „tamo bio dovoljno dugo i da je ’razbio‘ sud“, i ponovio da nema nameru da beži, a da vlast, kako je rekao, može da ga uhapsi i da ga nosi na aerodrom.

  Vojislav Šešelj
  © AFP 2020 / ANDREJ ISAKOVIC

  „Ne umirem dok ne oslobodim Srbiju!“, poručio je lider radikala.

  Govoreći o programu radikala, Šešelj je rekao da SRS srpskom narodu nudi tesnu saradnju sa Rusijom i prekid evropskih integracija zemlje.

  „Sa Hrvatskom su dobri odnosi nemogući, sve dok se ne oslobodi Republika Srpska Krajina“, rekao je Šešelj.

  Šešelj je naveo da radikali podržavaju i vladu Milorada Dodika u Republici Srpskoj, jer se ona zalaže za saradnju sa Rusijom.

  Lider radikala smatra i da Srbija mora da zaštiti domaću proizvodnju i da to ne može učiniti dok ne obustavi evropske integracije.

  „Danas se Srbijom upravlja zahvaljujući monopolu nad medijima, ali to neće dugo moći tako“, izjavio je on, napominjući da se SRS oporavlja i da dobija sve veću podršku građana.

  Otadžbinski kongres radikala održan u Domu sindikata u Beogradu počeo je intoniranjem srpske i ruske himne.

  Tagovi:
  Vojislav Šešelj, Srpska radikalna stranka, Hag, hapšenje, Vojislav Šešelj, Beograd, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga