20:13 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 02
  Pratite nas

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ocenio je danas da su pregovori sa Albancima i EU izuzetno teški i da zbog toga treba veoma pozitivno oceniti najnovije dogovore između Beograda i Prištine u Briselu.

  Ivanović je u pisanoj izjavi Tanjugu, koju je dostavio preko svog advokata, istakao da sporazum o Zajednici srpskih opština, kao i ostali sporazumi stvaraju pravni okvir u kojem srpska zajednica na Kosovu i Metohiji može efikasno da bude zaštićena i da joj se osiguraju bezbednost, pravna sigurnost i ekonomska perspektiva.

  „Zajednica srpskih opština je nova institucija i njena efikasnost će se ocenjivati za godinu ili dve, zato je izuzetno važno da se Srbi sa Kosova i Metohije aktivno uključe u njen rad sa svojim najboljim kadrovima, jer će uspešnost rada ZSO zavisiti od toga“, rekao je Ivanović.

  On je ocenio da Srbija jača svoju međunarodnu poziciju, stvara uslove za jačanje srpske privrede, a samim tim i jača svoj politički uticaj.

  „Samo politički stabilna, ekonomski jaka i dovoljno uticajna Srbija može aktivno da zaštiti interese Srba na KiM. Srbi moraju da podrže ove napore Vlade Srbije“, zaključio je Oliver Ivanović.

  Tagovi:
  ZSO, Briselski sporazum, Vlada Srbije, Oliver Ivanović, Srbija, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga