11:30 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1194
  Pratite nas

  U Kongresu SAD danas se raspravljalo o neophodnosti aktivnijeg učešća američkog saveta za radio-difuziju u borbi protiv takozvane ruske propagande i povećanju budžeta za američke medije koji se emituju u inostranstvu. Kritičar medija Lajonel smatra da Vašington propagandom naziva svako mišljenje s kojim se ne slaže.

  Prema Lajonelovim rečima, potrebno je shvatiti šta znači reč „propaganda“ pre nego što se ona upotrebi. 

  „Neki često rečju ’propaganda‘ označavaju ono što je izrekla druga zemlja, partija ili protivnik, a s čim oni nisu saglasni. Kada izjava organizacije, zemlje, partije ili protivnika nije u skladu s našim mišljenjem, nazivamo je ’propagandom‘“, rekao je Lajonel.

  Prema njegovim rečima, zapadni ili američki mediji ne govore otvoreno o tome da zavise od vlasti SAD, ali je svetska zajednica odavno svesna činjenice da se oni bave propagandom, i to još od Drugog svetskog rata. 

  „Ponoviću: propaganda je u očima onoga koji gleda. Pogledajte Holivud! Nedavno je bilo reči o listu ’Njujork tajms‘ i njegovoj ulozi u podsticanju rata u Iraku. Mnogi smatraju da ’Njujork tajms‘, to uporište liberalizma, vodi propagandu. Propaganda je samo ružna reč koja znači da neko radi, govori ili podržava ono s čim se vi ne slažete“, zaključio je Lajonel.

  Tagovi:
  zapadni mediji, Njujork tajms, mediji, propaganda
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga