06:02 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  61530
  Pratite nas

  Srpsko Tužilaštvo poručilo je večeras da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

  Neboša Stefanović
  © Tanjug / Zoran Žestić

  Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je za Tanjug da Više javno tužilaštvo u Beogradu proverava sve navode koji su izneti u javnosti na račun premijera Aleksandra Vučića, kao i osnovanost i istinitost krivične prijave koju je podneo Aleksandar Kornic.

  „Tužilaštvo takođe zahteva da se utvrdi ko je i sa kakvim ciljem ove informacije izneo u javnost. Tužilaštvo će u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima zaštiti ustavni poredak i vladavinu prava tako što će brzo i efikasno u saradnji sa drugim državnim organima sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, naglasila je Zagorka Dolovac.

  List „Kurir“ je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre dvadesetak dana tražio od Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika „Kurira“ Aleksandra Rodića.

  Slično:

  Nikolić podržao Vučićevu borbu protiv korupcije i kriminala
  Dačić: Hajka na Vučića — destabilizacija Srbije
  Vučića saslušava policija, ide na poligraf
  Nikolić i Vučić nastavljaju jedinstveno i usaglašeno
  Tagovi:
  krivični postupak, saslušanje, Republičko tužilaštvo, Aleksandar Vučić, Zagorka Dolovac
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga