02:18 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1125
  Pratite nas

  Polemiku između SNS-a i SPS-a, koja je počela izjavom bivšeg ministra i funkcionera socijalista Milutina Mrkonjića da je Srpska napredna stranka „samo prekrečila Prokop“, a na koju su reagovali potpredsednici naprednjaka, nastavio je Mrkonjić, rečima da „poltroni politizuju njegovo mišljenje“.

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović
  © Sputnik / Brankica Ristić

  Posle Mrkonjićeve izjave da je Prokop samo prekrečen, odgovorila mu je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović, rečima da je ništa ne čudi kad je reč o SPS-u, a da je Mrkonjić mogao bar da prekreči Prokop tokom dugogodišnjeg ministrovanja, da se nije bavio organizovanjem koncerta.

  U polemiku se uključio i ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović, koji je ocenio da je očigledno da je premijer Aleksandar Vučić bio u pravu kada je rekao da će se sada svi udružiti kako bi pokušali da ga sruše.

  Mrkonjić odgovara da, što se tiče podrške Vladi, ona stoji u segmentima realizacije projekta koji su početi pre njih i da oni imaju tu čast da ih završavaju.

  „Nemoj da ovi poltroni pokušavaju da politizuju moje mišljenje. Ako nešto znaju o saobraćaju, i jedno i drugo, ja sam spreman da razgovaram s njima“, rekao je Mrkonjić za B92.

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je Železničku stanicu Prokop
  © Tanjug / Srđan Ilić

  On je dodao i da upravo radi doktorat iz menadžerskog posla.

  „Sva sreća ima mnogo ljudi koji to znaju, pa ja od njih prepisujem, pa ću možda uskoro i ja biti doktor i dobro mi ide posao“, rekao je Mrkonjić.

  Polemiku je u međuvremenu pokušao da smiri zamenik predsednika SPS-a Aleksandar Antić, koji je rekao da je značaj završetka radova na stanici Prokop za ovu zemlju i sve naše građane toliko veliki da nikakve polemičke reči u ovom trenutku ne mogu da ga nadmaše.

  Antić, koji je i ministar energetike, kaže da se taj značaj ogleda pre svega u činjenici da smo konačno dobili važno saobraćajno čvorište, koje je uslov za svu dalju modernizaciju transportnih koridora u Beogradu, pa i u Srbiji.

  Tagovi:
  Prokop, SPS, SNS, Milutin Mrkonjić, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga