06:51 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  4721
  Pratite nas

  Ambasada Srbije u Ankari saopštila je da od tamošnjih vlasti očekuje zvaničnu informaciju povodom tvrdnji turskih medija da Radnička partija Kurdistana (PKK) koristi srpske snajperiste u terorističkim napadima na jugoistoku Turske.

  „Srbija je donela zakon koji oštro kažnjava bilo kakvu aktivnost te vrste. Takve tvrdnje se u svakom slučaju ne mogu, niti ih treba dovoditi na bilo koji način u vezu sa zvaničnom politikom ili aktivnostima Srbije i njenih institucija“, navodi se u saopštenju Ambasade Srbije koje je prosleđenom turskim medijima.

  Ambasada, pored toga, očekuje od turske strane da je „zvanično informiše o tom slučaju kako bi relevantne turske i srpske institucije mogle zajedno da rade na rasvetljavanju tog slučaja u cilju borbe protiv terorizma“.

  Turski mediji su javili da nove obaveštajne informacije ukazuju da organizacije PKK u Evropi angažuju srpske snajperiste, kao i da je jedan od trojice snajperista PKK koji je ubijen u gradu Džizreu na jugoistoku Turske bio građanin Srbije.

  Tagovi:
  Radnička partija Kurdistana, snajperisti, Kurdi, Ambasada Srbije, PKK, Srbija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga