14:29 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3222
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija na evropskom putu oslanja na podršku Nemačke, a politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Andreas Mihaelis je rekao da su stabilnost na Balkanu i evropski put Srbije veoma važne teme.

  Mihaelis je dodao i da Nemačka želi transparentno političko rešenje za migrantsku krizu, koje neće negativno uticati na zemlje koje migranti koriste kao tranzitne na putu ka Zapadnoj Evropi.

  Vučić i Mihaelis su na današnjem sastanku razgovarali o evropskom putu Srbije, migrantskoj krizi i bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

  Premijer Srbije je naglasio da su evropske integracije strateški cilj Srbije.

  On je izrazio zahvalnost i nemačkim privrednicima koji ulažu u Srbiji, čime je Nemačka postala ne samo jedan od najvećih investitora već i jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji, navedeno je u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

  Vučić je dodao da je Srbija spremna da svoje aktivnosti koje se tiču rešavanja migrantske krize uskladi sa evropskim preporukama.

  Tema razgovora bila je i konferencija koja će, u okviru Berlinskog procesa, biti održana ove godine u Parizu.

  Mihaelis se tokom posete Beogradu sastao i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

  Tagovi:
  izbeglička kriza, evrointegracije, EU, Andreas Mihaelis, Aleksandar Vučić, Nemačka, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga