23:43 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 311
  Pratite nas

  Turska namerava da se umeša u situaciju u Siriji kako bi spasila terorističku organizaciju DAEŠ, izjavio je ambasador Sirije u Moskvi Rijad Hadad.

  „Turska u ovom trenutku propušta kroz svoju granicu stotine terorista, stotine boraca. Saudijska Arabija svakodnevno saopštava da je neophodno da se udalji sirijsko rukovodstvo“, rekao je Hadad u intervjuu televizijskom kanalu Rusija 24. 

  „Oni govore da će ući u Siriju da bi napali DAEŠ. Zapravo, oni žele da se umešaju u sirijska unutrašnja pitanja kako bi spasile DAEŠ, kako bi spasile terorizam u našoj zemlji, zbog toga što je terorizam pretrpeo ozbiljne moralne gubitke s obzirom na to da su ruski napadi veoma efikasni“, rekao je ambasador Sirije. 

  Prema njegovim rečima, sirijske vlasti su uverene da će međusirijski pregovori biti obnovljeni 25. februara. 

  „Nadam se da će pregovori 25. februara biti nastavljeni. Mi smo prihvatili određene obaveze, spremni smo da ispunimo odluke Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti UN“, rekao je Hadad. 

  On je rekao da su Kurdi sastavni deo sirijskog naroda, da imaju jednaka prava i obaveze kao i svi drugi u toj zemlji.

  „Kurdski narod je jedan od važnih elemenata sirijskog arapskog naroda, oni su deo našeg naroda koji živi na našoj teritoriji i ima svoja prava i obaveze", rekao je ambasador. 

  Kurdi ne učestvuju u pregovorima u Ženevi jer se tome aktivno protivi Turska. 


  Tagovi:
  Rosija 24, podrška terorizmu, ambasador, DAEŠ, Savet bezbednosti UN, Sirija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga