19:45 29 Maj 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  667
  Pratite nas

  Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da opozicija „nije postigla nikakav dogovor“ i navodi da je krajnji rok za tako nešto ponedeljak.

  Lider Socijaldemokratske stranke je to rekao za B92 nakon što je ta televizija javila da DS, SDS i LDP na stolu imaju dogovor o zajedničkoj listi za predstojeće izbore, imenu liste i prvom imenu na njoj.

  B92 je dobio potvrdu iz sve tri stranke da je sastanak bio uspešan, ali su u međuvremenu lideri stranaka zvanično ocenili da je takav zaključak preuranjen, navodi ta televizija.

  „Nikakav dogovor nije postignut. Ni oko čega od onoga što je objavljeno nismo se dogovorili. Razgovori se nastavljaju“, rekao je Tadić.

  Da se razgovori nastavljaju poručeno je i iz Demokratske stranke, čiji je lider Bojan Pajtić potvrdio na Tviteru da će potencijalni partneri novi sastanak održati u nedelju.

  Nešto ranije, nakon susreta lidera triju partija u prostorijama LDP-a, prvi čovek te stranke Čedomir Jovanović je rekao za da će se Pajtić, Tadić i on o svemu javnosti obratiti u ponedeljak.

  Boris Tadić
  © AP Photo / Darko Vojinovic

  Kako kaže Tadić, taj dan biće i poslednji rok za bilo kakav dogovor o zajedničkom izlasku na izbore triju stranaka koje bi tako bar u ovom izbornom ciklusu okupile ljude koji nekada činili istu stranku.

  „Što se mene tiče, poslednji rok za dogovor je ponedeljak, za kada sam i zakazao sastanak koji će biti održan u prostorijama Socijaldemokratske stranke u podne. To je poslednji rok za postizanje dogovora, budući da je već dovoljno vremena izgubljeno“, rekao je Tadić.

  B92 je ranije javio da je na stolu trenutno dogovor o listi koja bi se zvala Demokratska Srbija-DS-LDP-SDS i na kojoj bi prvo ime bio prvi predsednik obnovljenog DS-a Dragoljub Mićunović.

  Tagovi:
  dogovor, opozicija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga