10:31 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2013
  Pratite nas

  U Vrhovnoj radi Ukrajine obrazovano je međupartijsko udruženje „Ofanziva“, čiji je cilj borba protiv „ruskog sveta“, saopštila je u petak služba za odnose sa javnošću partije Arsenija Jacenjuka Narodni front.

  Na čelu udruženja je poslanik Narodnog fronta Andrej Levus, koji je izjavio da se nastavlja „unutrašnja okupacija“ Ukrajine u „informacionom, političkom i ekonomskom prostoru“. 

  „Glavni zadatak koji je pred našom grupom jeste čišćenje ekonomije od ruskog uticaja. Znamo da je oko 40 odsto sektora ekonomije i značajan deo finansijskog sektora i dalje u rukama ruskih oligarha. A oni, naravno, utiču i na ekonomiju i na politiku“, naveo je Levus. 

  Isto to, prema njegovim rečima, dešava se i u informacionom prostoru. „Vidimo zabranjene pevače, vidimo zabranjene kanale i brojne informacione operacije koje sprovodi Rusija na teritoriji Ukrajine“, rekao je poslanik.

  On, takođe, tvrdi da je glavni zadatak udruženja „čišćenje Ukrajine od hidre ’ruskog sveta’“.

  U novom udruženju je deset poslanika, među kojima su pripadnici Narodnog fronta, Levus, Sergej Visocki, Oleg Medunica, Nikolaj Knjažicki i Elena Masorina. 


  Tagovi:
  rusofobija, udruženje, Narodni front, Arsenij Jacenjuk, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga