10:36 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  Vanredni izbori u Srbiji (8)
  31046
  Pratite nas

  Predstojeći izbori ponovo su za Srbiju „biti ili ne biti“, jer se na njima bira između prošlosti i sadašnjosti, između onih koji su Srbiju do 2012. godine nasukali na sprud i onih koji bi da je uspravnu povedu u budućnost, poručio je danas član Predsedništva SNS-a Marko Đurić u Smederevu.

  Đurić je na tribini u tom gradu poručio i da 24. aprila „treba da počne srpsko proleće“, u kome ćemo zajedno kao Srbija pobediti nezaposlenost, neslogu, rešavati probleme koji su decenijama gomilani i ostavljani po strani.

  „Naša velika naprednjačka porodica je najsnažnija opcija u Srbiji, jer je čine obični ljudi. Nas nije okupila neka marketinška agencija, neka ambasada, tajkun, mi smo ujedinjeni narod koji voli Srbiju, hoće da je izvuče iz blata. SNS i Aleksandar Vučić uzimaju 24. aprila sudbinu Srbije u svoje ruke“, napomenuo je Đurić pred mnogobrojnim građanima Smedereva.

  Prema njegovim rečima, Srbi, nažalost, nemaju sreću da na izborima biraju između boljih i boljih, kao što je to slučaj u razvijenim zemljama, već se i ovog puta bira između boljeg i goreg.

  „I na ovim izborima biramo između boljih i gorih, između onih koji Srbiju hoće da podižu i jačaju i onih drugih, koji su Srbijom upravljali do 2012. godine, koji odgovaraju stranim ambasadama i tajkunima, svima osim građanima“, napomenuo je Đurić.

  Đurić je rekao i da Srbija ne može sebi da dopusti da ponovo kormilo preuzmu oni koji su zemlju nasukali na sprud od 2000. do 2012. godine, ili oni koji su je deceniju pre toga na pogrešan način vodili.

  Đurić, koji je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ističe i da se Srbija na predstojećim izborima ujedinjuje oko borbe za nova radna mesta i investicije, čvrste institucije, podizanje međunarodnog ugleda, ali i za očuvanje Kosova i Metohije.

  „Mi se već 16 godina suočavamo sa najtežom borbom za Kosovo, sa time da su naše institucije sve do pre dve ili tri godine bile zloupotrebljene i stavljene u funkciju prelivanja novca sa Kosova i Metohije u nečije džepove“, rekao je Đurić i dodao da solidarna i ujedinjena Srbija danas svim srcem pomaže narodu na Kosovu i da će to i nastaviti da radi, jer je solidarnost „naša politika i naš način na koji se odnosimo prema sunarodnicima“.

  „Sedeći sa desne strane Aleksandra Vučića na svim pregovorima u Briselu, hoću da kažem da nas tamo predstavlja čovek koji ne štedi sebe, boreći se da naš narod ima više prava, da Srbija uspravna ide ka EU i mi ćemo 2020. biti uspravni na samom pragu EU“, napomenuo je Đurić.    

  Tema:
  Vanredni izbori u Srbiji (8)
  Tagovi:
  predizborna kampanja, vanredni izbori, Srpska napredna stranka, Marko Đurić, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga