22:29 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 1913
  Pratite nas

  Srpska radikalna stranka zabrinuta je zbog situacije u Republici Srpskoj, izjavio je danas Vojislav Šešelj i dodao da je najvažnije da tamošnji Srbi budu jedinstveni i spreče unutrašnje podele.

  „Ako dođe do nemira u RS, ako dođe do sukoba među samim Srbima, propašće cela RS, a Zapad hoće da se ona uruši i da se uključi u unitarnu Bosnu u Hercegovinu“, rekao je Šešelj na konferenciji u prostorijama SRS, ocenivši da je najbolja varijanta da se to izbegne koalicija između partije predsednika RS Milorada Dodika i Srpske demokratske stranke.

  Uprkos nezadovoljstvu spoljnom politikom koju vodi Dodik, SRS ga podržava, naveo je Šešelj, jer odlučno brani RS na svakom koraku i jer je omogućio čvrstu vezu RS i Rusije.

  Govoreći o koalicijama na lokalnom nivou, on je naveo da su radikali danas sklopili koaliciju sa DS u Starom Gradu, te da će u nekim opštinama imati koaliciju sa SNS-om, socijalistima, sa strankom Rasim Ljajića i sa još nekim strankama.

  Jedini partner u vlasti ne može im biti stranka Borisa Tadića, dodao Šešelj, jer je on „jedan od najvećih izdajnika srpskog naroda“.

  Na republičkom nivou, međutim, radikali sigurno neće ići u koaliciju sa SNS-om, „sve dok se SNS zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju“.

  O slučaju navodne otmice u Apatinu, gde je SRS u koaliciji sa socijalistima već 12 godina, Šešelj je rekao da je za njega u velikoj meri tajna šta se tamo zaista dogodilo, zaključivši da je u toj opštini SRS rešila da ide u koaliciju s naprednjacima, jer su oni „dali najbolju ponudu“.

  Tagovi:
  SRS, Vojislav Šešelj, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga