23:17 21 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  153
  Pratite nas

  Mandatar za sastav vlade Aleksandar Vučić izjavio je da danas nema sastav vlade, da će ona možda biti formirana i posle 16. juna, ali da je svakako cilj da se formira najbolja moguća vlada.

  Vučić je novinarima u parlamentu, po završetku današnjeg kruga konsultacija o vladi, rekao da će ponovo razgovarati sa predstavnicima svih stranaka, osim sa onima sa kojima ni danas razgovora nije bilo.

  „Danas nemam sastav vlade, ranije sam rekao da se nadam da će da bude do 16. juna, nadam se i dalje, ali moguće je da bude i kasnije. Svakako će biti u zakonskom roku i trudiću se da napravimo najbolju moguću vladu“, rekao je Vučić.

  On je istakao da svakako nije cilj da se taj posao loše uradi.

  „Što se tiče nedoumica, imam jednu više. Neka to ostane za moje saradnike.“

  On je naveo da će sutra razgovarati sa manjinskim strankama, u četvrtak i petak sa predstavnicima svoje stranke, a da će posle toga donositi odluke.

  Razgovori dobri, otvoreni, čuo sam dosta ideja

  Vučić je izjavio da su razgovori o vladi bili dobri, otvoreni, da je govorio sa ljudima drugačijih političkih viđenja i orijentacija i mogao da čuje različite ideje i predloge, od kojih će neke prihvatiti.

  Vučić je rekao da su razgovori sa SPS i JS bili dobri i otvoreni, da im se ciljevi u velikoj meri podudaraju i da je dogovoren nastavak razgovora u narednom periodu.

  Vučić je rekao da je čuo dosta različitih ideja i predloga.

  „Neke od njih ću uzeti u razmatranje, neke prihvatiti, neke ne, neke ću uvrstiti u ekspoze, koji je program vlade“, rekao je Vučić.

   

  Tagovi:
  konsultacije, Vlada Srbije, Aleksandar Vučić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga