12:39 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1351
  Pratite nas

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga izvanredna prilika da se odnosi dveju zemalja unaprede u svim sferama, navodeći da će Srbija i Kina imati još mnogo zajedničkih infrastrukturnih projekata.

  Bilateralni sastanak kineske i srpske delegacije
  © Foto : Rade Prelić

  „Nadam se da se niste pokajali i da se nećete pokajati posle mojih pomalo i nepristojnih molbi da dođete u posetu Beogradu i Srbiji i da ćete osetiti iskreno prijateljstvo srpskog naroda na svakom koraku“, rekao je Vučić na sastanku sa Si Đinpingom.

  Izrazio je nadu da je njegova poseta izvanredna prilika da se dobri politički odnosi dveju zemalja unapređuju i u ekonomiji i u svim drugim društvenim sferama.

  Vučić je rekao i da su Srbiji u saradnji sa Kinom tri oblasti od posebnog interesa, a da je jedna od njih saradnja u oblasti infrastrukture.

  „Povodom puta ’Jedan pojas, jedan put‘ mi smo razvili izvanrednu saradnju u oblasti infrastrukture, gde su kineske kompanije završile veliki dunavski most i trenutno rade na izgradnji najvećeg broja deonica na Koridoru 11“, rekao je Vučić.

  Podsetio je da je danas potpisan i važan ugovor za izgradnju deonice Surčin—Obrenovac, koja će biti spona između Beograda i centralne Srbije.

  Dodao je i da očekuje komercijalni ugovor za izgradnju pruge Beograd—Budimpešta.

  „Mnogo toga u infrastrukturnim projektima nas još čeka“, naglasio je Vučić.

  Tagovi:
  Si Đinping, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga