21:06 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 385
  Pratite nas

  Saradnja sa Ruskom Federacijom je od prvorazrednog značaja i mi u toj saradnji vidimo ne samo sadašnjost nego i budućnost, izjavio je danas potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić u Moskvi, dodajući da je politika Aleksandra Vučića politika saradnje sa svima.

  „Zbog toga nam je veoma važno što sutra u Moskvi potpisujemo Deklaraciju o saradnji sa Jedinstvenom Rusijom. Želja nam je da naše političke i ekonomske odnose unapređujemo“, rekao je Đurić u Moskvi, gde delegacija SNS-a učestvuje na 15. Kongresu Jedinstvene Rusije.

  Podsećajući da Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, on je naveo da je želja da se nastavi sa gradnjom ekonomskih i političkih odnosa u onom duhu koji najviše odgovara interesima naših građana.

  Kongres ruske partije Jedinstvena Rusija
  © Sputnik / Ramilj Sitdikov

  „Sve to činimo u okviru jedne izbalansirane spoljne politike zbog toga što je politika (premijera i lidera naprednjaka Aleksandra) Vučića — politika saradnje sa svima“, objasnio je Đurić u izjavi za Tanjug.

  On je istakao i da je Rusija mnogo puta Srbiji, istorijski, izlazila u susret svojom pomoći.

  Prema njegovim rečima, i danas je od ključnog značaja podrška Rusije kada je reč o ekonomskoj saradnji, ali i kada je reč o za Srbiju možda najvažnijem unutrašnjem i spoljnom pitanju, a to je pitanje statusa južne srpske pokrajne Kosova i Metohije.

  On je istakao i da u toku razgovora na kongresu u Moskvi delegacija SNS-a dobija uveravanja o nastavku nepodeljene podrške.

  Đurić je naveo i da će se delegacija SNS-a tokom boravka u Moskvi susresti sa brojnim zvaničnicima Ruske Federacije, odnosno sa brojnim predstavnicima političkog života.

  Konstitutivna sednica Skupštine Srbije
  © Tanjug / Tanja Valič

  „Svima njima ćemo preneti iskrenu želju da odnose Srbije i Rusije čuvamo onakvima kakve su nam ostavile generacije naših predaka zato da bi u budućnosti svima zajedno bilo bolje“, rekao je Đurić.

  Potpredsednica stranke Marija Obradović rekla je da je delegacija SNS-a danas, u okviru 15. Kongresa Jedinstvene Rusije u Moskvi, učestvovala u radu okruglog stola „Svet 2016 — izazovi i mogućnosti“, gde su govorili o bezbednosnim rizicima u aktuelnom trenutku u svetu.

  „Složili smo se da je veoma značajna međunarodna zajednička odgovornost za bezbednosnu situaciju, posebno u Evropi“, rekla je Obradovićeva.

  Ocenjujući da je međunarodna partijska saradnja u fokusu Kongresa, ona je ponovila da će delegacija SNS-a sutra potpisati Deklaraciju sa Jedinstvenom Rusijom o razvoju zajedničkih odnosa.

  Đurić i Obradovićeva prisustvuju dvodnevnom 15. Kongresu Sveruske političke partije Jedinstvene Rusije.

  Đurić i Obradovićeva će se sutra nakon potpisivanja Deklaracije sastati sa zamenikom predsednika Državne dume Sergejem Željeznjakom, koji je i generalni sekretar Saveta Jedinstvene Rusije.

  Kongres Jedinstvene Rusije, koji su otvorili predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev, održava se uoči septembarskih izbora za Državnu dumu Federalnog sobranija Ruske Federacije, na kojem će partijski organi izabrati kandidate i definisati predizborni program Jedinstvene Rusije.

  Tagovi:
  Kongres, Jedinstvena Rusija, SNS, Marija Obradović, Marko Đurić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga