22:10 10 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  41632
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne menja svoj pravac i da ostaje na putu evropskih integracija, i uoči Samita u Parizu poručio da će taj skup biti prilika da Hrvatska dobije odgovor i da joj se ukaže na neistine kojima se služila kako bi blokirala Srbiju na tom putu.

  Vučić je istakao da Srbija neće da menja svoju politiku na dnevnom ili mesečnom nivou.

  „Kao što nismo uvodili sankcije Ruskoj Federaciji ni kada nije bilo lako bilo izdržati pritiske, tako nećemo da menjamo svoj evropski put zato što nam se neka odluka nije dopala. To je naš strateški put“, rekao je Vučić.

  Kako je rekao, pretpostavlja da će Hrvati ponoviti ono što su i do sada govorili kada je reč o blokadi. Međutim, sada će, kaže, dobiti odgovor.

  „Ukazaćemo na sve neistine kojima su se služili u prethodnom periodu objašnjavajući tobožnje razloge da zaustavljaju i blokiraju Srbiju, ali i onim drugima koji su se pravili da ih ne podržavaju i koji su se pravili da su ljuti, a to im je sve prilično odgovaralo“, istakao je Vučić.

  Vučić je doputovao danas u Pariz, gde će u ponedeljak učestvovati na trećem Samitu lidera zapadnog Balkana i EU, koji se održava u okviru Berlinske inicijative.

  Na Samitu će, prema najavama, učestvovati i lideri drugih država regiona, kao i šefovi država i vlada zemlje domaćina, Francuske, zatim Nemačke, Italije, Austrije, te najviši zvaničnici Evropske unije.

  Tagovi:
  poglavlja, pregovori, EU, Aleksandar Vučić, Hrvatska, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga