08:47 21 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 92
  Pratite nas

  Izvestilac za viznu liberalizaciju Kosova u Evropskom parlamentu Tanja Fajon i potpredsednik socijalista i demokrata, izvestila je danas evropske parlamentarce da je glasanje o uvođenju bezviznog režima građanima Kosovo, zakazano za 12. jul, odloženo za 5. septembar, navodi se u saopštenju kancelarije Tanje Fajon.

  Fajonova je donela odluku da se glasanje o uvođenju bezviznog režima odloži za 5. septembar, uz obrazloženje da „ne postoji dovoljan napredak u pogledu ispunjavanja poslednjeg kriterijuma, posebno ratifikacije sporazuma oko granice sa Crnom Gorom“, navodi se u saopštenju.

  „Iskreno se nadam da će kosovski parlament ratifikovati ovaj sporazum što je pre moguće kako bi nakon letnje pauze obezbedila punu podršku odgovornog komiteta i zakazala glasanje za uvođenje bezviznog režima početkom jeseni“, izjavila je Tanja Fajon.

  Fajonova, kako kaže, čvrsto veruje da će sa ratifikacijom sporazuma o granici sa Crnom Gorom, Evropski parlament dati podršku za bezvizni režim do kraja 2016. godine.

  Fajonova je pozvala danas u Strazburu, na marginama plenarne sednice Evropskog parlamenta pre letnje, odgovorne političare na Kosovu da „ispune ovaj završni korak i otvore vrata za bezvizni režim“, navodi se u saopštenju.

  Tagovi:
  bezvizni režim, Evropski parlament, EU, Tanja Fajon, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga