20:29 26 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 02
  Pratite nas

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić je za sutra u osam časova najavio sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, na kojoj će se razgovarati o migrantskoj krizi.

  Kako je rečeno, zadatak je da se vidi šta država može da uradi povodom migrantske krize, jer to postaje sve veći problem za državu.

  „Rešićemo taj problem i zaštitićemo nacionalne i državne interese“, rekao je Vučić, koji je povodom najnovijeg terorističkog napada rekao da ga užasava to što za tako nešto ne može niko da se spremi.

  „Šta da uradite sa magarcem koji sedne u autobus i počne da gazi decu, tu nemate HD vrata i ne možete da sprečite bilo čime, prosto to je ideologija koja ubija“, rekao je Vučić.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će na sednici Biroa biti donete odgovarajuće mere koje će zaštiti Srbiju i njeno stanovništvo, ali i obezbediti human odnos prema migrantima.

  Vulin je istakao da Vlada Srbije vodi računa o interesima građana i dodao da Srbija u migrantskoj krizi neće i ne može da bude sama i da ne može da zavisi od unilateralnih odluka drugih zemalja.

  „Upravo zbog toga smo i zakazali sednicu Biroa, na kojoj očekujemo da će sve naše službe raditi ono što je im je već bilo zadato, što je predsednik Vlade Srbije naložio svakoj službi — da naprave odgovarajuće planove i obezbede postupanje kako bi se zaštitila naša teritorija, ali i da ljudi koji ulaze u Srbiju mogu da ispune sva međunarodna prava“, rekao je Vulin.

  Izbeglice iza ograde u prihvatnom centru u Mađarskoj
  © AP Photo / Petr David Josek

  Vulin je rekao i da će predsednik Vlade Srbije dobiti odgovarajuće predloge od Ministarstva rada, ali i svih nadležnih službi, MUP-a, Ministarstva odbrane, kao i službi koje se bave obaveštajnim radom.

  „Čitava naša bezbednosna zajednica je tu da zaštiti naše građane“, rekao je Vulin i podsetio da Srbija ne može da utiče na neke stvari, poput sporazuma između Turske i EU, da li će se povećavati broj migranata, ali može da obezbedi sigurnost građana.

  „Sve službe u skladu sa naređenjima predsednika Vlade Srbije su već radile, sutra samo podnosimo izveštaje i dogovorićemo odgovarajuće zaključke“, istakao je Vulin.

   

  Tagovi:
  migranti, Biro za koordinaciju rada službi bezbednosti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga