21:37 14 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 111
  Pratite nas

  Ministar inostranih poslova Ivica Dačić rekao je danas da nije poredio puč u Turskoj sa 5. oktobrom, već da je govorio o uticaju spoljnog faktora i da događaji u toj zemlji mogu dovesti do većeg talasa migranata, ali da je Srbija pokazala da može da se nosi sa kriznim situacijama.

  On kaže da je Turska zbog spoljne politike bila predmet raznih spoljnih uticaja i da je u tom kontekstu poredio puč u toj zemlji sa 5. oktobrom.

  „Nisam poredio 5. oktobar i puč, ali jesam strani uticaj“, rekao je Dačić, koji je i lider Socijalističke partije Srbije.

  Upitan da li dešavanja u toj zemlji mogu dovesti do novog talasa migranata, Dačić kaže da je Srbija očekivala takav talas i da je zbog toga premijer zakazao sednicu Koordinacije službi bezbednosti, da je formiran zajednički tim policije i vojske.

  „To je već dalo rezultate, sprečeni su ulasci iz raznih zemalja. To su sve ilegalni prelasci koji se odvijaju van zvaničnih prelaza“, naglasio je Dačić.

  On je dodao da je Srbija pokazala da može da upravlja kriznim situacijama, ukoliko druge zemlje na migrantskoj ruti ne naprave problem.

  „Mi ne možemo da dozvolimo da budemo sabirni centar. U okviru evropskog rešenja, možemo da prihvatimo deo odgovornosti“, naglasio je Dačić.

  Tagovi:
  puč, Turska, Ivica Dačić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga