12:40 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 100
  Pratite nas

  Ministarstvo ekonomije Turske potvrdilo je da će delegacija Vlade te zemlje, na čelu sa vicepremijerom Nuretinom Džaniklijem, posetiti Moskvu 25. i 26. jula, a u njenom sastavu će biti i ministar turizma Turske.

  Ranije je izvor upoznat sa tokom pripreme za taj susret saopštio da će delegacija Vlade Turske posetiti Moskvu 26. i 27. jula, kao i da je tokom razgovora moguć odvojeni dijalog na temu energetike, uz učešće predstavnika Ministarstva energetike Turske i ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka. 

  Na zvaničnom sajtu Vlade Rusije objavljeno je da Rusija i Turska obnavljaju delatnost međuvladine komisije za trgovinsko-ekonomsku saradnju. 

  U saopštenju je navedeno da je predviđeno obnavljanje pregovaračkog procesa sa turskom stranom o nacrtu međuvladinog sporazuma o trgovini uslugama i investicijama, o nacrtu srednjoročnog programa trgovinsko-ekonomske, naučno-tehničke i kulturne saradnje u periodu od 2016. do 2019. godine, kao i o osnivanju zajedničkog rusko-turskog fonda za finansiranje investicionih projekata u dve zemlje. 

   

  Tagovi:
  obnova saradnje, pregovori, delegacija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga