04:29 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 90
  Pratite nas

  Srpska lista saopštila je danas da specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar ne bi trebalo da obeshrabruje dijalog Beograda i Prištine dovođenjem u pitanje primene dogovorenog, te da se od njega očekuje da u javnim istupanjima i u radu nikome ne drži stranu.

  Reagujući na Žbogarovu izjavu da se Zajednica srpskih opština ne može nametnuti nijednoj strani, te da je za to pitanje potrebno rešenje koje će biti funkcionalno, Srpska lista pita odakle njemu pravo da tumačenje Ustavnog suda u Prištini, koje nije deo bilo kojeg sporazuma, uzima kao merodavno.

  Pristalica opozicije na protestu u Prištini.
  © AP Photo / Visar Kryeziu

  Srpska lista u saopštenju navodi da su za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji za osnivanje ZSO merodavni jedino sporazumi sklopljeni 25. avgusta prošle godine.

  Dodaje se i da bi Žbogar, umesto što obeshrabruje dijalog dovođenjem u pitanje primene dogovorenog, trebalo da odgovori na pitanje šta je do sada uradio na primeni tog i drugih sporazuma.

  „Naravno, znamo da je uvek lakše ići linijom manjeg otpora i dodvoravati se većini, naročito onome koga rad sa tom istom većinom čeka i na sledećoj dobro plaćenoj dužnosti“, navode u Srpskoj.

   

  Tagovi:
  ZSO, lista "Srpska", Samuel Žbogar, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga