16:18 06 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 394
  Pratite nas

  Čečenski lider Ramzan Kadirov uporedio je pretnju od zavisnika od droge na putevima sa pretnjom koja dolazi od terorista i poručio svojim ministrima da bezbednosne snage ne treba da oklevaju u upotrebi smrtonosne snage kako bi obezbedili sigurnost građana.

  „Neka idu dođavola svi oni koji krše red i mir u Čečenskoj Republici, njih treba ubiti. Nije važno da li je to nezakonito. Ubijte ih! Da li vam je to jasno?“, rekao je Kadirov na sastanku sa ministrima Vlade Čečenije i verskim liderima, a prenosi RT.

  DAEŠ teroristi
  © AFP 2021 / AHMAD AL-RUBAYE

  Na snimku sa tog sastanka, koji se proširio po internetu, vidi se kako je Kadirov planuo nakon što je saznao podatke o naglom povećanju stope smrtnosti u poslednje vreme u saobraćaju, koje su izazvali vozači pod uticajem droge.

  Sve mere koje su čečenske vlasti dosad preduzele, kako bi smanjile broj saobraćajnih nesreća, bile su uzaludne.

  U Čečeniji su lani uvedeni novi stroži zakoni koji dopuštaju policiji ne samo da oduzmu vozačku dozvolu vozačima pod uticajem alkohola i droge, već i da im zaplene vozila. Te mere, međutim, nisu dale značajnije rezultate.

  Vlasti su takođe ograničile prodaju alkohola između osam i deset časova ujutru, ali je usled toga porastao broj ljudi koji koriste drogu u obliku tableta, umesto alkohola.

  Kadirov je nedavno izjavio da bi u Čečeniji trebalo iskoreniti terorizam, kao i da će sledeći njegov korak biti rat protiv droge.

  „Neutralisali smo na hiljade terorista koji su tu došli iz desetina zemalja. Niz mera je pomogao da promenimo stanje kad je reč o drogi. Prema različitim izvorima, Čečenija je jedna od najuspešnijih zemalja po tom pitanju“, istakao je čečenski lider, dodajući da, međutim, nema mesta za zadovoljstvo.

   

  Tagovi:
  kadirov, Čečenija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga