21:37 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 71
  Pratite nas

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da do sada nije komentarisao izbore u BiH i da se verovatno „priviđa“ Ćamilu Durakoviću, ali i da je zabrinut zbog poruka da na izborima u Srebrenici ne može da pobedi Srbin.

  Vulin je, komentarišući Durakovićevu izjavu da nije u redu što političke događaje u Srebrenici komentarišu predsednik Srbije i ministri Ivica Dačić i Vulin, rekao da do sada nije komentarisao izbore u BiH i u Srebrenici i da se u izbore ne meša.

  „Iz nekog razloga mu se priviđam. On verovatno zna zašto. A ja niti sam se u izbore u BiH mešao, niti mislim da se mešam“, rekao je Vulin novinarima.

  Međutim, kaže, budući da ga je Duraković pomenuo, ne može a da ne prokomentariše situaciju u Srebrenici i poruke koje se čuju.

  Tako kaže da se na osnovu Durakovićevih reči potvrđuju izjave reis-ul-ulema Husena Kavazovića da „Vlasi ne mogu da vladaju Srebrenicom“, odnosno da mu se to zapravo nije omaklo, kako je tvrdio Bakir Izetbegović.

  „Izgleda da mu se nije omaklo. Zabrinut sam da postoji mesto u Evropi gde je za pobedu ili poraz na izborima važno koje ste vere i nacije“, rekao je Vulin.

  On je istakao da nigde u Evropi ne postoji mesto gde je za pobedu ili poraz na izborima važno koje ste vere i nacije.

  Ćamil Duraković
  © AFP 2021 / Bryan R. Smith

  „Zamislite kada bi neko od Srba, funkcioner Srbije, predstavnik SPC, rekao da Bošnjak, musliman, katolik, ne može da bude gradonačelnik Beograda ili ne može da pobedi u Novom Sadu zato što nije Srbin. To bi bilo za svaku osudu“, rekao je Vulin.

  On je naveo da ne može da razume i prihvati da u Srebrenici ne može da pobedi Srbin ili Bošnjak prostom voljom glasača, a ne zato što je ove ili one nacije.

  „To ne mogu da razumem i to zameram Durakoviću, zbog atmosfere u kojoj je legitimno iznositi stav da Srbin ne može da pobedi na izborima“, istakao je Vulin.

  On je rekao da je zabrinut zato što ne postoje osude takvih ideja i priča.

  „Nadam se da će svi zajedno progovoriti i reći da je potpuno svejedno koje ste vere i nacije i da je bitno da su na višepartijskim izborima birači glasali za vas. Tu bi moralo sve da počne i da se završi. Nadam se da će Duraković to razumeti kao što razume svako kome je stalo do mira i stabilnosti u regionu“, rekao je Vulin.

   

  Tagovi:
  ćamil, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga