15:05 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1275
  Pratite nas

  O statusu Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu odlučivaće dve vlade, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i posle obilaska Centra najavio da će se intenzivnije raditi na unapređenju tehnike i stanja vatrogasno-spasilačkih jedinica.

  Te jedinice biće oslonac građanima u vanrednim situacijama, rekao je Stefanović.

  Novinare je interesovalo i da li će pripadnici Centra dobiti diplomatski imunitet, „kao i pripadnici misije NATO-a“, a Stefanović je odgovorio da članovi Alijanse nemaju diplomatski imunitet u Srbiji.

  Stefanović je rekao i da će se intenzivnije raditi na unapređenju satelitskog osmatranja tačaka koje pokazuju povećanje temperature, kako bi se požari uočili na vreme, kao i povećanje nivoa vodotokova, kako bi se pratio nivo reka.

  „Naš posao je da unapredimo i tehniku i stanje u našim vatrogasno-spasilačkim jedinicama i nastavićemo da zajedno radimo na tome. Hoću da u narednim godinama budemo sve mobilniji i efikasniji u gašenju požara i sprečavanju poplava, ali pre svega u spasavanju života“, rekao je Stefanović.

  On je na dobrom radu zahvalio svima onima koji rade u Centru, jer su uspeli da okupe ljude iz Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta, sa fakulteta i sve one koji se obučavaju i napreduju i čije će sposobnosti i znanje u rešavanju vanrednih situacija i spasavanju života biti oslonac građana, ukoliko do takvih situacija dođe.

  Pripadnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra izveli su pokaznu vežbu visinske obuke i pokazali su hidrauličnu opremu, čamce i vatrogasna vozila, koji služe za brzo reagovanje u vanrednim situacijama.

   

  Tagovi:
  vlade, status, humanitarni centar, Niš
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga